Primul adjunct al ministrului afacerilor externe al Republicii Cehe a vizitat Romania

Tags: ministrul afacerilor externe, cehia, jiri schneider, andrei marga

Primul adjunct al ministrului afacerilor externe al Republicii Cehe Jiří Schneider a vizitat România în zilele de 24-25 mai 2012. A fost primit de ministrul afacerilor de externe al României Andrei Marga şi a avut întrevederi cu secretarii de stat din ministerul român de externe Luminiţa Odobescu şi Bogdan Aurescu.

 

De asemenea, s-a întâlnit cu consilierul prezidenţial pentru probleme de securitate Iulian Fota. Discuţiile s-au axat pe problemele bilaterale, o atenţie specială fiind acordată investiţiilor cehe în România şi îmbunătăţirii condiţiilor pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale reciproce. Totodată, au fost discutate şi probleme legate de securitate, inclusiv recentul summit NATO de la Chicago şi scutul antirachetă, ale cărui elemente sunt amplasate în România. Au fost dezbătute şi problemele europene actuale, evoluţiile din Balcanii de Vest, relaţiile cu ţările est-uropene şi intrarea României în spaţiul Schengen.

Jiří Sneider a participat împreună cu fostul preşedinte al României Emil Constantinescu şi cu secretarul de stat în ministerul român de externe Luminiţa Odobescu la inagurarea Aleii de tei sădită în cinstea lui Václav Havel şi a tuturor luptătorilor pentru libertate şi democraţie în Parcul Izvor din apropierea Palatului Parlamentului. Arborii sunt un dar oferit de firmele cehe municipiului Bucureştui. Sădirea Aleii de tei face parte din Ziua Cehă la Zilele Horticulturii care se desfăşoară în perioada 24-27.5.2012 la Universitatea de Agricultură din Bucureşti, cu concursul Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în cadrul diplomaţiei economice.

Sursa: www.mzv.cz

 

 
Sigla

Veniti in ROMANIA

Utile

uniunea cemerelor bilaterale
ambasada praga
Ambasada cehiei in romania
ambasade
1000 de ganduri pentru Europa
afaceri
departamentul pentru romanii de pretutindeni
expo Shanghai 2010

Parteneri

Apollon Imobiliare
Asociatia romana de standardizare
Portal imobiliare bucuresti
organizator
organizator networth
Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare

Acces membri

Camera de comert si industrie Romania Cehia - filiala Bacau